Käytännöllinen ja moderni keittiö

Keittiö on paitsi kodin sielu ja sydän, myös arjen toiminnallinen keskus. Talonrakentajien ja keittiöremonttia suunnittelevien haaveissa on käytännöllinen ja moderni keittiö. Kuinka tällainen keittiö sitten saadaan aikaiseksi? Miten kaunis ulkonäkö ja toiminnallisuus saadaan kulkemaan käsi kädessä?

Käytännöllisyys keittiössä

Käytännöllisen keittiön suunnittelussa ammattilainen ottaa huomioon käyttäjien toiveet ja tarpeet suhteessa käytettävissä olevaan tilaan. Niistä riippumatta käytännöllisen keittiön lähtökohtana on aina lieden, vesipisteen ja kylmäsäilytyksen toimiva sijoittelu toisiinsa nähden. Tärkeää on lisäksi riittävä säilytys-, lasku- ja työskentelytila. Modernin keittiön allas on mahdollisimman suuri ja hanassa voi olla erilaisia sen käyttöä helpottavia toimintoja kuten kosketusvapaa käyttö. Lisäksi käytännöllisyyttä tuo tehokas työskentelyvalaistus.

Modernin keittiön tilankäyttö ja varusteet

Modernissa keittiössä on optimoitu tilankäyttö, toimivat mekanismit ja laadukkaat kodinkoneet. Tilankäyttöä voidaan tehostaa esim. korvaamalla aikaisemmin paljon käytetyt alakaapit vetolaatikostoilla, joissa on hyvin kantavat hidastimilla varustetut liukukiskot. Tilankäyttöä voidaan lisätä myös muilla erilaisilla kaappeihin tai komeroihin sijoitettavilla mekanismeilla. Esimerkiksi alakulmakaappiin voidaan sijoittaa erilaisia pyöriviä tai ulosvedettäviä mekanismeja ja komeroon voidaan asentaa sisälaatikot tai apteekkarimekanismi. Näin säilytystila on tehokkaasti käytössä, tavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä ja ovat helposti saatavilla. Nykypäivänä kierrätys ja jätteiden lajittelu vaativat runsaasti tilaa keittiössä. Tähän on ratkaisuna tilava jätelaatikosto.

Modernin keittiön tyyli

Visuaalisuus on tärkeä osa keittiötä ja materiaalivalinnoilla on ulkonäön lisäksi vaikutusta myös käytännöllisyyteen ja siivottavuuteen. Modernin keittiön tyyli on selkeä ja ajaton. Värimaailma on hillitty ja pinnat ovat suorat ja sileät. Vedin on eleetön, huomaamaton tai sitä ei ole lainkaan. Pelkistettyä ilmettä luodaan keittiöön sijoittamalla pienlaitteet piiloon esimerkiksi aamiaiskaappiin ja integroimalla kodinkoneet. Saarekekeittiössä käytetään usein joko saarekekalusteisiin, liesitasoon tai alas laskettuun kattopintaan integroitua liesituuletinta.

Käytännöllinen ja moderni keittiö koostuu siis useista elementeistä ja keittiön hankinta on yksi kodin suurimmista pitkäaikaisista investoinneista. Siksi sen suunnittelussa kannattaa turvautua sisustus- ja kiintokalustesuunnittelun ammattilaiseen, joka huolehtii keittiön toiminnallisuuden lisäksi siitä, että keittiön tyyli kulkee käsi kädessä kodin muiden tilojen kanssa. IDEAA tarjoaa mahdollisuuden hankkia kotimaisen AINA-keittiön, jonka valikoimista löytyy varmasti jokaiselle ja jokaiseen kotiin sopivat ratkaisut.

Autamme mielellämme sinua unelmiesi keittiön suunnittelussa ja hankinnassa!

Kati, Memmu & Riikka