Julkisen tilan lattiamateriaali

Julkisen tilan lattiamateriaali joutuu kovalle kulutukselle

Julkisen tilan lattiamateriaali joutuu kotitalouksia suuremmalle kulutukselle ja siksi niissä käytettävien materiaalien on täytettävä erilaisten käyttökohteiden erityisvaatimukset. Vilkkaassa käytössä olevien tilojen lattioiden on oltava ensisijaisesti erittäin kestäviä, mutta tiloissa pitää huomioida myös lattiamateriaalin vaikutus esimerkiksi terveelliseen sisäilmaan tai materiaalien äänenvaimennusominaisuudet.

Lattia on pintamateriaalina suuri sisustuselementti. Siksi tiloja rakennettaessa tai uudistettaessa kannattaa muistaa, että uusi lattia tulee vaikuttamaan hyvin paljon tilojen kokonaisilmeeseen. Ei siis ole aivan sama, mitä lattiaan asennat! Lattian tulee paitsi näyttää hyvältä myös tuntua hyvältä ja ennen kaikkea kestää käyttöä.

Nykyaikaiset julkisten tilojen lattiamateriaalit ovat paitsi tyylikkäitä ja moderneja niin myös kestäviä, ekologisia ja käytännöllisiä. Uuden ajan lattiamateriaaleilla säästät siis aikaa sekä lompakkoa kun lattian käyttöikä pitenee ja huoltokustannukset pienenevät.

Kestävä ja helppohoitoinen vinyyli

Vinyylilattia on lämmin, kestävä ja hiljainen. Nykyajan vinyylilattia on ihanteellinen valinta julkisen tilan kohteisiin ja kovaa kulutusta kestävänä materiaalina se sopii erinomaisesti myös lapsi- ja lemmikkikotitalouksiinkin.

Kevyillä vinyylilankuilla tai -laatoilla on helppoa ja nopeaa asentaa näyttävä ja siisti lattia. Lattioita on saatavilla alustaan liimattavana, lukkopontillisena sekä ns. irtoasennettavana.

Vinyylimateriaaleja löytyy sadoilla erilaisilla kuoseilla, perinteisistä puu-, kivi-, metalli-, betonikuoseista erilaisiin printteihin.

Tyylikäs ja pehmeä tekstiili

Joillain meistä saattaa olla ei niin mukava muistikuva tekstiilimateriaalin käytöstä kiinteänä lattiamateriaalina. Nykyaikaiset tekstiililattiat ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin menneisyyden tunkkaiset kokolattiamatot.

Tämänpäivän tekstiilimateriaalit eivät allergisoi eikä niistä pääse sisäilmaan ihmiselle haitallista aineita. Modernit tekstiililattiamateriaalit ovat tyylikkäitä, akustiikkaa parantavia, helposti hoidettavia materiaaleja sekä monesti myös ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Tekstiililaattalatiat ovat helposti asennettavia ja asennuksen voi tehdä ilman liimaa. Tekstiililaatoilla voit luoda tiloihin mielenkiintoisia kuvioita ja tunnelmia. Tekstiililaatoista löytyy useita värejä ja tekstuureja sekä kuviointeja, joten vain mielikuvitus on rajana lattiapintojen suunnittelussa.

Lattiamateriaalina kumi

Kumipäällysteen etuja ovat erittäin kova kulutuksenkesto, helppohoitoisuus, turvallisuus ja hyvä askeläänieristys. Kumilattian pitävä pinta estää liukastumisia ja vaimentaa tarvittaessa iskuja sekä kolhuja.

Kumilattioita käytetään yleisimmin urheilutiloissa, teollisuudessa, sairaaloissa ja kouluissa sekä myös myymälöissä ja toimistoissa. Lattian voi sijoittaa myös ulkotiloihin.

Kumipäällysteistä löytyy laaja värivalikoima ja materiaali on helposti ja nopeasti asennettava. Materiaalia on saatavilla myös staattista sähköä johtavana tai staattista sähköä poistavana, jolloin pystytään lisäämään tilojen käyttöturvallisuutta.

IDEAA Studion valinnat

Ideaa Studion yläkerrasta löytyy suunnittelijoidemme sekä kumppaneidemme työpisteet, tauko- ja neuvottelutilat sekä laaja materiaalikirjasto. Akustiikka on tärkeä elementti avotilatoimistossa ja siksi meidän valinta Studion yläkerran lattiamateriaaliksi oli Resta-Lattiat Oy:n maahantuoma IVC-tekstiililaatta.

Alakerran keittiönäyttelyalueelle valitsimme niin ikään Resta-Lattiat Oy:n maahantuoman julkitilan kulutusta kestävän vinyylin, jossa on integroitu askeläänieristys.

Resta-Lattian edustaman Objectflorin Expona Clic -vinyylilankku on lukkoponttinsa ansiosta helppo ja nopea asentaa kelluvasti ja se sopii erinomaisesti myös koteihin. Värejä on saatavilla runsaasti ja värimallit löytyvät tietenkin meidän showroomista!

Resta-Lattioiden edustamalle Expona -Vinyylilattioille on myönnetty M1-sisäilmasertifikaatti.

IDEAA ja Resta-Lattiat yhteistyössä

ALAN EDELLÄKÄVIJÄ

RESTA-LATTIAT

Resta-Lattiat on vuonna 1992 perustettu korkealaatuisten lattiapäällysteiden maahantuontiin ja myyntiin erikoistunut yritys. Resta-Lattioiden tuotevalikoimaan kuuluvat vinyylilaatat, vinyylilankut, kudotut vinyylilattiat, tekstiilimatot, tekstiililaatat, kumilattiat ja korkki- sekä puuseinäpäällysteet. ​

Yritys edustaa maailmanlaajuisesti tunnettuja laadukkaita lattiabrändejä. Tuotevalikoiman kriteereitä ovat visuaalisuus, kestävyys, helppohoitoisuus, paloturvallisuus ja ympäristöystävällisyys.

IDEAA-tiimi arvostaa Resta-Lattioissa monipuolisen ja laadukkaan valikoiman lisäksi nopeaa toimitusta sekä erittäin hyvää asiakaspalvelua niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaillekin.

IDEAA Studiossamme on nähtävillä Restalattioiden runsas mallipalavalikoima, tervetuloa tutustumaan!

Millainen lattia sinun tilastasi tällä hetkellä löytyy, voisimmeko mahdollisesti olla avuksesi? Mikäli kaipaat apua uuden lattiamateriaalin valinnassa taikka jokin muu sisustusmuutos on ajankohtaista, IDEAA-tiimimme auttaa mielellään kaikenlaisissa julkisten tilojen tai kotien sisustuspulmissa!

Virtuaaliterveisin,
Kati, Memmu & Riikka

IDEAA myös Instagramissa