Remontin suunnittelu - vinkit onnistumiseen

Remontin suunnittelu ja rakentaminen vaatii malttia, oikeaa asennetta ja suhteellisuuden tajua. Moni remonttia tai rakentamista miettivä ahdistuu jo pelkästä ajatuksesta, ja projektin edetessä pienenkin päätöksen tekeminen tuntuu elämää suuremmalta ja jotenkin lopulliselta. Usko tai älä, tästäkin selviää. Se vaatii vain hyvää remontin suunnittelua! Asuttuasi jonkin aikaa uudessa tai remontoidussa kodissasi hetki sitten suurilta tuntuneet asiat tuntuvat pieniltä tai eivät tunnu enää missään. Halusimme omalta osaltamme lievittää tuskaa ja niinpä päätimme jakaa pari vinkkiä onnistuneen projektin läpiviemiseen.

Remontti elämäntapana

Onko suunnitelmissasi kotisi remontointi? Millä mielellä olet lähdössä projektiin? Kuulutko niihin kodin remontoijiin, joille remontointi on elämäntapa? Esimerkiksi vanhan rintamamiestalon remontointi voi olla ns. ikuisuusprojekti, jota tehdään siinä sivussa samalla kun talossa asutaan joko ihan itse tai ammattilaisen avustuksella. Kun yksi nurkka on valmis, alkaa remontti toisessa nurkassa. Ja yllätyksiltähän ei näissä projekteissa monestikaan vältytä. Aikataulu ja budjetti voivat venyä syystä jos toisesta. Tällaisille remontoijille voi nostaa hattua. Heistä voi ottaa mallia, olipa kyseessä sitten pienempi tai isompi remontti, sillä maltti on aina valttia remontoimisessa. Sama pätee uuden rakentamiseen. Talonrakennusprojekti on hyvin monivaiheinen ja vaatii pitkää pinnaa.

Panosta remontin suunnitteluun

Tiedätte varmaan sanonnan ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Tämä ei voisi olla enempää totta, kun puhutaan remontoimisesta ja rakentamisesta. Pitkään suunnittelutyötä tehneenä voimme todeta nähneemme jos jonkinlaista tyyliä remontoida ja rakentaa. Pahimmillaan tärkeitä päätöksiä tehdään lennossa eikä niitä ehditä miettiä loppuun saakka. Tästä ei monestikaan hyvää heilu. Tottakai projektin edetessä joutuu tilanteisiin, joissa on tehtävä nopeita päätöksiä, mutta tämä on helpompaa, jos suunnitteluun on panostettu hyvissä ajoin ennen kuin kuokka on isketty maahan ja sinulla on käytössäsi suunnittelija, johon turvautua päätöksentekohetkellä. On melko kurjaa todeta juuri valmistuneesta remontista tai juuri rakennetusta talosta, että kunpa olisin tehnyt toisin. Se on ihan järkeenkäypää, että jokaisesta remontista ja rakennusprojektista oppii jotakin ja seuraavalla kerralla voi tehdä paremmin, mutta kyllä lopputulokseen täytyisi voida olla tyytyväinen ainakin sen ohi kiitävän hetken ja mielellään vähän pidempäänkin.

Remontin suunnittelu - Suunnittelija mukaan projektiin

Summa summarum: suunnittelijan palkkaaminen mukaan projektiin on investointina kannattava. Se keventää remonttiin tai rakennusprojektiin lähtevän taakkaa ja antaa varmemman olon startata niin pienempi kuin isompikin remontti tai talon rakentaminen. Mikäs sen mukavampaa kuin lähteä valmiin ostoslistan kanssa hankkimaan pintamateriaaleja tietäen jo etukäteen, mitä mikin maksaa tai olla varma siitä, että keittiö on juuri omaa perhettä ajatellen suunniteltu viimeistä vedintä myöten. Pää ja budjetti pysyvät monelta osin paremmin kasassa, kun ammattilainen on miettinyt yhdessä sinun kanssasi kotisi toimivuuden ja viihtyisyyden ja kulkee tarvittaessa rinnallasi koko projektin ajan.

Mikäli sinulla on talon rakentaminen tai kotisi remontointi ajankohtainen, ota ihmeessä yhteyttä meihin suunnittelun ammattilaisiin!

Suunnitteluterkuin,
Kati, Riikka & Memmu

P.S. Ideoita suunniteluun löytyy myös IDEAA_pinterestistä!