Pintamateriaalit ja tyyli sisustuksessa

Erilaisten sisustustyylien ja markkinoilla olevien pintamateriaalien määrä on lähes loputon. Sisustusprojektin alussa tilanne voikin tuntua haasteelliselta: miten valita pintamateriaalit ja tyyli niin, että tilakokonaisuudesta tulee eheä, kaunis ja käytännöllinen? Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija kartoittaa toivotun tyylin ja auttaa oikeiden valintojen tekemisessä ottaen samalla huomioon pintamateriaaleilta ja tilalta vaaditut ominaisuudet. Blogimme ensimmäisessä postauksessa esittelimme IDEAA toimitilan remonttia ja tässä hieman juttua siitä, miten showroomin pintamateriaalit valittiin ja toimiston tyyli muodostui. Poimi vinkit talteen!

Miten valita pintamateriaalit ja tyyli niin, että tilakokonaisuudesta tulee eheä, kaunis ja käytönnöllinen?

Tyylin valinta

Ennen kuin säntäät hankkimaan pintamateriaaleja sisustettavaan tilaan, pysähdy ensin rauhassa miettimään sopivaa tyyliä ja tilan käyttötarkoitusta.

Tarkastele rakennusta, jossa tilasi sijaitsee; milloin se on on rakennettu ja millainen henki paikassa on? Vältä sisustamasta tilaa, jossa ulko- ja sisätila ovat täysin irrallisia toisistaan. Näin satavuotias puutalo ei pidä sisällään ultramodernia ja minimalistista sisustusta tai pelkistetty kivitalo maalaisromantiikkaa.

IDEAA showroom sijaitsee vanhassa punatiilisessä Klingendahlin tehdasrakennuksessa, jossa toimi aikanaan villakehräämö. Kunnioittaaksemme rakennuksen historiaa, valitsimme tehdasrakennuksen henkeen sopivia sävyjä ja materiaaleja.

Tyylin tekijät

Kun tyylisuunta on selvillä, on ratkaistava, millä toivottu fiilis saadaan aikaiseksi -siis mikä tekee tyylin?

Showroomiin haluttiin luoda teollinen tyyli, jossa pinnat ovat rouheita ja rakennusmateriaalit kuten betoni ja tiili vahvasti läsnä. Tilan moniulotteisia rakenteita ei yritetty silotella tai piilottaa vaan päinvastoin korostaa väreillä ja valaistuksella. Betonipalkit ja pilarit sekä talotekniikka tuotiin esiin vahvalla kontrastilla vaaleiden tiiliseinien rinnalla.

Pintamateriaalit olivat tilassa lattiapintoja ja kipsilevyseinää lukuunottamatta tyyliin sopivia, joten maalaus oli isossa osassa toimitilamme remontissa. Niin seinien, katon, väliovien kuin kalusteidenkin maalaukseen sopivat tuotteet ja sävyt löysimme kotimaisen Uulan valikoimasta.

Pintamateriaalit – Sisustuksen katseenvangitsijat

Klingendahlin kortteli tunnetaan punatiilestä ja sitä haluttiin ehdottomasti myös showroomin sisätiloihin. Uusi tasareunainen ja sileä tiiliseinä ei kuitenkaan olisi henkinyt oikeaa tunnelmaa. Siksi tilassa ollut kipsilevyseinä verhoiltiinkiin Wienerbergerin Retro de Namur sisustustiililaatalla, jonka ansiosta seinä näyttää aidosta vanhalta. Katse kiinnittyy näyttävään tiiliseinään heti sisäänastuessa ja tilan käyttäjä pääsee oitis kiinni tunnelmaan.

Sävykkäiden ja rosoisten tiilipintojen rinnalle haluttiin lisäksi rauhallisempia sävyjä ja pintamateriaaleja. Showroomin laattalattiat ja osa levyseinistä pinnoitettiin Dekofloor sisustuslaastilla, jonka hillitty betonimainen pinta sopii täydellisesti teolliseen tyyliin ja kestää kovaakin käyttöä esim. toimitilan tuulikaapissa.

Pintamateriaalit ja käytännöllisyys

Materiaalivalintoja tehdessä on tyylin lisäksi tärkeää pitää mielessä myös tilan käyttötarkoitus ja sen kannalta tärkeät ominaisuudet.

IDEAA showroom toimii suunnittelijoiden työtilana, joten tilassa voi samanaikaisesti olla käynnissä asiakastapaaminen, suunnittelutyö ja puhelinpalaveri. Tämän vuoksi toimistoon tehtiin vetäytymistila, jonka pintamateriaaleissa huomioitiin erityisesti äänimaailma. Akustiikan parantamiseksi lattialaatoitus pinnoitettiin Laattapisteen valikoimasta löytyvällä Interfacen tekstiililaatalla.

Muussa työskentelytilassa lattiaan valittiin laadukas ja julkitilakäyttöä kestävä Listone Giordanon parketti. Kaunis parketti tuo tilaan lämpöä, kodinomaisuutta ja viihtyisyyttä, mitkä ovat tärkeitä ominaisuuksia niin kodissa kuin työtilassakin. Pintamateriaalien valinnassa muista siis kiinnittää huomiota sekä ulkonäköön että teknisiin ominaisuuksiin -älä tingi kummastakaan!

Pintamateriaalit ja värit ovat tärkeässä ja jokseenkin pysyvässä roolissa sisustuksen tyylin ja tunnelman luomisessa. Niiden lisäksi sisustus rakentuu myös monesta muusta tilaelementistä, kuten kalusteista ja valaisimista.

IDEAA showroomin muista sisustusvalinnoista luvassa kuvia ja juttuja myöhemmin -pysyhän kanavilla! 🙂 Tyyliterveisin, Memmu, Kati & Riikka