Toimitilan remontti - IDEAA Showroom

IDEAA toimitila hankittiin kesällä 2019, kun kolme idearikasta suunnittelijaa päätti yhdistää voimansa ja perustaa yhteisen arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimiston. Ihastuttava tila löytyikin Klingendahlin historiallisesta miljööstä Tampereen keskustan tuntumasta. Tila näytti ensisilmäyksellä potentiaalinsa toimisto- ja showroom-käyttöön, mistä alkoikin toimitilan remontti ja suunnittelu.

Toimitilan remontti

Toimitilan remontti lähtee liikkeelle aina tilankäytön ja tarpeiden kartoittamisesta. Käyttäjien huomioiminen tilasuunnittelussa on tärkeää toimivan lopputuloksen kannalta. Olemassa olevaa tilaa remontoitaessa on otettava huomioon sen mahdollisesti asettamat rakenteelliset rajoitteet ja tehtävä tilaratkaisut näissä raameissa. Remonttibudjetti antaa omat ehtonsa tilamuutoksille ja suunnitteluvaiheessa huolehditaan siitä, että kokonaisuus vastaa käyttäjien tarpeisiin ollen samalla kustannustehokas.

Lähtökohtana IDEAA Showroomin suunnittelulle oli, että remontin jälkeen tila palvelee sekä inspiroivana työympäristönä IDEAAn suunnittelijoille että näyttävänä esittelytilana asiakkaille. Suunnitteluosaaminen löytyi onneksi omasta takaa ja halu olikin päästä näyttämään sekä omia taitoja että upeita tuotteita mahdollisimman monipuolisesti. Työtilasta haluttiin toisaalta kutsuva ja kodinomainen, mutta samalla elämyksellinen tilakokemus, joka jää kävijöille mieleen.

Toimitilan keittiö

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän. Keittiö on merkittävässä roolissa myös IDEAA toimitiloissa, sillä suunnittelijamme Kati edustaa AINA-keittiöitä. Kati suunnitteli keittiön, joka sopii erinomaisesti vanhan tehdasrakennuksen tyyliin. Toiminnallisesti keittiöstä löytyy kolmen suunnittelijan toimistoon tarvittavat elementit ja lisäksi esittelytarpeita palvelevat kiintokalusteisiin liittyvät mekanismit. AINA-keittiöt ovat esillä showroomissa myös muiden tilojen kiintokalustuksessa, joten vierailija voi tutustua keittiön lisäksi erilaisiin säilytysratkaisuihin ja wc-kalusteisiin.

Keittiö ja kiintokalusteet eivät suinkaan ole ainut asia, jota IDEAA Showroomiin kannattaa tulla ihastelemaan. AINA-keittiöiden lisäksi valitsimme mukaan yhteistyökumppanit, joiden tuotteet ja ratkaisut sopivat konseptiimme. Näistä kuvia ja juttua luvassa lisää tulevissa julkaisuissamme!

Stay tuned,
Riikka, Kati & Memmu <3